Logo image
Logo image

Ken, de jongen die zijn eigen dierenasiel begon

4 minuten
De diepe liefde van een jongen voor verlaten honden en katten bracht hem ertoe daadwerkelijk actie te ondernemen.
Ken, de jongen die zijn eigen dierenasiel begon
Laatste update: 31 juli, 2018

Deze jongeman heet Ken. Hij begon al jong met het voeren van alle onbeminde zwerfhonden die zijn pad kruisten. In 2014, op 9-jarige leeftijd, was hij in staat om een tijdelijke dierenopvang op te zetten in de garage van zijn huis. En vandaag de dag heeft het eigen dierenasiel van de jongen een eigen website voor zwerfkatten en -honden. Hier kunnen ze de liefde en zorg krijgen die ze verdienen.


Ken, de Filipijnse jongen die een eigen dierenasiel begon

Some figure
The Happy Animals Club bevindt zich in Matina (Davao del Sur). Het is op het eiland Mindanao, het op een na grootste eiland van de Filipijnen. Tegenwoordig biedt het onderdak aan meer dan 60 honden en katten die op adoptie wachten. Ook is het de thuisbasis van anderen die nog steeds moeten herstellen van de beproevingen die ze hebben doorstaan.

Drie jaar geleden hing Ken posters op in de straten om hulp te zoeken bij het voeren en verzorgen van het grote aantal verlaten huisdieren dat hij elke ochtend op weg naar school zag.

Zijn ouders, geroerd door de toewijding van Ken aan zwerfdieren, hebben foto’s van de posters op internet gedeeld. Toen begon de hulp binnen te stromen, in de vorm van giften. Vervolgens gebruikte het gezin het geld om kwaliteitsvoedsel voor de dieren te kopen. Daarnaast leverden zij professionele veterinaire zorg.
Zo kon de jongen uiteindelijk een tijdelijk eigen dierenasiel opzetten in de garage van de gezinswoning van zijn ouders. Hier vonden de eerste drie zwerfdieren een thuis. Ze werden Blackie, Brownie en White Puppy genoemd.

Wat is de Happy Animals Club?

Het is duidelijk dat Ken de wrede realiteit van verlaten huisdieren niet de rug toe kon keren. Het was deze passie die donaties van over de hele wereld binnen liet stromen. Het is ook waarom vrijwilligers zich in grote getale aanmeldden om hem in het dierenasiel te helpen.

Tegenwoordig heeft de Happy Animals Club een ruimte van 1000 vierkante meter waar honden, katten en zelfs koeien worden behandeld met de liefde die ze verdienen. Ze krijgen alle zorg die velen van hen zo hard nodig hebben.

Ken benadrukt dat euthanasie niet wordt toegepast in zijn eigen dierenasiel. Hij probeert ook zoveel mogelijk dieren uit andere kennels en asielen te redden, waar ze meestal worden geëuthanaseerd als ze niet binnen een bepaalde tijd worden geadopteerd of geclaimd.

Op zoek naar een thuis voor de dieren die gered zijn door Ken

Dit opmerkelijke kind streeft er ook naar om ervoor te zorgen dat de dieren waar hij zoveel van houdt een eigen thuis vinden. Ze hebben verantwoordelijke nieuwe eigenaren nodig die voor hen willen zorgen. Dit is, zegt hij, geen gemakkelijke taak. Met name in de Filippijnen zijn rasdieren erg gewild. Natuurlijk zijn deze dieren gewilder dan zwerfhonden- en katten.

In elk geval probeert hij ervoor te zorgen dat honden en katten een huis vinden waar ze goed verzorgd worden en genegenheid ontvangen. En aangezien dierenmishandeling op de Filipijnen een groot probleem is, omvat het adoptieproces verschillende stappen.

Degenen die geïnteresseerd zijn in het adopteren van een van de verlaten dieren, moeten Ken’s eigen dierenasiel minstens eenmaal bezoeken en een vergoeding betalen om het door hen gekozen huisdier te adopteren. Dit is hoe toekomstige eigenaren kunnen laten zien dat ze oprecht geïnteresseerd zijn in het welzijn van het dier en dat ze bereid zijn om er geld aan uit te geven. Daarnaast moeten ze een overeenkomst ondertekenen waarin onder meer wordt vastgelegd dat:

  • De dieren goed eten krijgen. Daarnaast krijgen ze zorg van erkende dierenartsen.
  • Als de huisdieren niet gecastreerd zijn op het moment van adoptie, moeten de nieuwe eigenaren garanderen dat ze binnen een korte tijd zullen worden geopereerd.
  • Honden mogen niet in kooien of vastgebonden zitten. Kortom, ze moeten dagelijks de kans krijgen om te bewegen.
  • Katten moeten, voor zover mogelijk, in het huis van de nieuwe eigenaar blijven. Dit is voor hun eigen veiligheid.

Ken, een voorbeeld om te volgen

Some figure
Ken zegt dat hij, sinds hij zich kan herinneren, altijd al een eigen dierenasiel wilde openen en hij kan nog steeds niet stoppen met praten over hoeveel hij van deze dieren houdt. Thuis heeft hij momenteel een hond en twee katten. Het zijn allemaal geredde zwerfdieren.

Als je meer wilt weten over hun lovenswaardige werk, of ze wilt helpen met een gift, dan is hier een link naar de Happy Animals Club- website. Het asiel heeft ook accounts op Facebook en Instagram.

En de volgende keer dat je een verlaten kat of hond tegenkomt, denk dan aan Ken. Niemand vraagt je per se om zo ver te gaan dat je een eigen dierenasiel opzet, hoewel dat natuurlijk geweldig zou zijn. Maar er is waarschijnlijk wel iets kleins dat je kunt doen, wat het dier op een grote manier zou kunnen helpen. Met andere woorden, laat onverschilligheid je mening en acties niet vertroebelen.

Bron afbeelding: Facebook-pagina Happy Animals Club 

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.