Harriet de mishandelde hond kan niet liggend slapen

In dit artikel vertellen we het verhaal van een mishandelde hond die niet meer liggend kan slapen.
Harriet de mishandelde hond kan niet liggend slapen
Francisco María García

Geschreven en geverifieerd door advocaat Francisco María García.

Laatste update: 21 december, 2022

Harriet is de naam die haar nieuwe eigenaar haar gaf nadat ze haar had geadopteerd. De plek waar ze eerst had gewoond zou voor elk dier een hel zijn geweest. Kort na haar adoptie besefte haar nieuwe vriend dat Harriet de mishandelde hond niet alleen rechtop sliep, maar dat ze niet eens wist hoe ze moest knuffelen, allemaal een gevolg van de mishandeling.

Harriet kwam van een Koreaans bedrijf dat honden verkocht aan restaurants in de stad. In de winkels stonden kooien met 200 honden. De dieren leefden daar, allemaal opeengepakt, wachtend op hun tragische einde in de keuken. De Humane Society of Tampa Bay heeft hen van hun vreselijke omstandigheden en mishandeling gered en ze toen ter adoptie aangeboden.

Een nieuw leven voor een mishandelde hond

Het leven van Harriet de mishandelde hond is volledig veranderd. Ze woont nu in Florida met haar nieuwe eigenaar. Het zal niet lang duren voordat Harriet het trauma van haar drie levensjaren kan overwinnen.

Experts die hebben gereageerd op de zaak beweren dat Harriet binnenkort weer kan gaan liggen om te slapen en haar mishandeling kan vergeten. Door de liefde die haar nieuwe eigenaar haar geeft, zal ze zelfs gelukkig en blij zijn.

Honden die binnen of buiten leven variëren in hun slaaphouding. Honden kiezen ervoor om in verschillende posities te slapen waardoor ze dingen kunnen doen zoals lichaamswarmte behouden en klaar zijn om snel in actie te komen.

Slapen op hun zij

Honden slapen graag op hun zij. Voor hen is het een rustgevende, ontspannen houding. Wanneer een hond op zijn zij slaapt, betekent dit dat hij zich zeer op zijn gemak voelt in zijn omgeving en zich veilig voelt.

De opgerolde positie is de meestvoorkomende bij honden, met hun poten verborgen onder het lichaam en met hun staart om het lichaam gewikkeld.

In deze positie bewaart een hond op natuurlijke wijze zijn lichaamswarmte en beschermt hij zijn ledematen, gezicht, keel en vitale organen. Als je hond de neiging heeft om in deze positie te slapen, betekent dit dat hij volgzaam is, gemakkelijk te trainen en een goede instelling heeft.

Slapen op hun buik

Honden die met de ‘buik omlaag’ slapen, zijn misschien niet erg ontspannen. Hun spieren zijn te gespannen om in de REM-slaapfase te komen. Wanneer je ze in deze positie ziet, betekent dit dat ze niet ontspannen zijn. Dat hoeft echter geen slechte zaak te zijn. In feite zijn ze misschien zelfs de meest energieke en avontuurlijke honden, altijd klaar voor actie en plezier.

Slapen met je hond

Een hond moet zijn eigen bed hebben. Als je hond bij je slaapt kan dat slecht voor je gezondheid zijn, daarnaast wordt hij ook veel afhankelijker. Dit kan ernstige verlatingsangst veroorzaken. Het kan zo ernstig worden dat de hond depressief kan worden, zijn eetlust kan verliezen of destructief kan worden.

Een ander risico als je hond bij je slaapt, is de gewoonte om ‘zijn territorium te markeren’. Het is een heel moeilijke gewoonte om een huisdier af te leren. Hoewel je natuurlijk niet wilt dat je hond op je bed urineert, begrijpen honden de menselijke normen niet. Voor hem is het enige wat hij doet gewoon de plaats markeren waar hij slaapt.

Gezondheidsrisico’s

Er zijn veel redenen waarom het niet hygiënisch is voor een hond en zijn baasje om in hetzelfde bed te slapen. De eerste is dat er onzichtbare micro-organismen zijn die in de vacht van de hond, op zijn huid en op zijn voeten leven.

Sommige van deze virussen en bacteriën zijn onschadelijk, terwijl andere, zoals ringwormen, zich snel kunnen vermenigvuldigen en infecties kunnen veroorzaken. Ze kunnen je hond niet beïnvloeden, maar ze kunnen wel mensen schaden.

Bron van de uitgelichte afbeelding: diariocorreo.pe


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.