Aardbeving in Ecuador: Een hond weigert zijn huis te verlaten

Bij humanitaire crises zoals bijvoorbeeld de aardbeving in Ecuador, worden drama's met huisdieren die hun thuis zijn kwijtgeraakt, vaak vergeten.
Aardbeving in Ecuador: Een hond weigert zijn huis te verlaten

Laatste update: 24 juni, 2018

Een hond weigert zijn huis te verlaten. Hoewel de loyaliteit van honden voor hun eigenaars geen verrassing is, wordt dit in extreme situaties meestal nog duidelijker. Daarom waren we niet verbaasd om nieuws te lezen waaruit blijkt dat de hond weigerde om zijn huis te verlaten, dat verwoest was door een aardbeving.

Een hond weigert zijn huis te verlaten. Het verhaal van Max

Op Facebook, ging een video viraal van een puppy die tussen het puin bleef dat was overgebleven van zijn huis. Dit speelde zich af in Guayas, een van de provincies die het zwaarst getroffen werd door de aardbeving.

Een hond weigert zijn huis te verlaten na een aardbeving
Bron Footo: Camilo Cevallos Parra’s Facebook Page

Omdat al zijn menselijke gezinsleden, een familie van drie, waren omgekomen bij de aardbeving, wilden de buren hem helpen. Maar het dier weigerde te eten en zelfs om te drinken en keerde telkens weer terug naar de wrakstukken van zijn huis.

Bij al deze ellende kunnen we tenminste zeggen dat het verhaal in ieder geval een goed einde kende. Het huisdier genaamd Max werd uiteindelijk opgehaald door familieleden van de slachtoffers en ontving veterinaire hulp.

Wanneer deze extreme situaties zich voordoen, zoals bij de aardbeving in Ecuador, is het niet ongebruikelijk dat er verhalen naar voren komen dat een hond weigert zijn huis te verlaten en dat hij tussen het puin is gebleven.

Andere honden weigeren hun vernielde huizen te verlaten: het geval van Blackie

Het verhaal van Max niet het enige verhaal waarin een hond weigert zijn huis te verlaten dat verwoest is door een aardbeving.

Facebook heeft ons kennis laten maken met Blackie, een hond die door een fotograaf is gevonden. Hij vond hem tussen het puin waar hij woonde in de wijk San Martin de Porres, in de Ecuadoriaanse hoofdstad. Hoewel minder erg werden de gevolgen van de aardbeving ook in Quito gevoeld.

De man probeerde de hond te laten eten, maar het dier weigerde. Evenmin wilde hij het gebied verlaten waar hij vandaan kwam. Dagen later keerde de fotograaf terug naar dezelfde plek. Het dier was er nog, en bij die tweede gelegenheid accepteerde hij wel voedsel.

In dit geval kon de harige vriend een nieuwe eigenaar vinden. En ondanks het feit dat ze zoveel materiële dingen verloren waren, hadden ze elkaar gevonden.

Huisdieren: de andere slachtoffers van de aardbeving in Ecuador

Hoewel ze niet in het middelpunt van de belangstelling staan, hebben veel huisdieren net als mensen veel te lijden gehad onder de aardbeving in Ecuador. Sommigen werden gered en anderen zwierven verloren rond in het rampgebied. En er zijn er ook die weigerden hun verwoeste huizen te verlaten.

Om die reden heeft het Regional Dog Training Centre (RDTC) twee opvangcentra toegestaan ​​voor dieren die getroffen zijn. De vluchtelingen bevinden zich in Monta en Pedernales, twee van de zwaarst getroffen steden door de aardbeving. Daar bevindt zich een groep vrijwillige dierenartsen. En ze ontvangen donaties die naar de verschillende plaatsen gaan om huisdieren te helpen.

Een trouwe hond blijft bij zijn baas

De verschillende taken die de RDTC ontwikkelt om huisdieren te helpen zijn onder meer:

  • Diergeneeskundige aandacht, voedsel en water geven
  • Ze proberen vervolgens om nieuwe eigenaren te vinden.
  • Ze proberen om nieuwe gezinnen te vinden die huisdieren willen adopteren.

Solidariteit komt voor bij extreme situaties

Het is opnieuw de moeite waard om erop te wijzen dat solidariteit en liefde het meest duidelijk worden in extreme situaties. En in het geval van huisdieren, is het ontroerend om te zien hoe buren die de ramp overleefd hebben, huisdieren die hun menselijke gezin verloren zijn zoeken en beschermen.

We moeten het onbaatzuchtige werk van die reddingsgroepen van vrijwilligers niet vergeten. Ze zetten hun beste beentje voor om ​​levens te redden. Dat kan een persoon, een hond, een kat of een ander dier zijn dat hulp nodig heeft. 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.