De gevaren in de tuin voor je huisdier
Geschreven en geverifieerd door advocaat Francisco María García
De gevaren in de tuin voor je huisdier
Over het algemeen associëren mensen tuinen vaak met bloemen, bomen, dieren en rust. Er zijn echter ook veel verborgen gevaren met betrekking tot het toestaan van huisdieren in je tuin.
Hoewel onze gezelschapsdieren graag buiten zijn, moet je toch bepaalde voorzorgsmaatregelen nemen om het een veilige plaats te laten zijn. Aangezien de tuin een bron van giftige en gevaarlijke elementen voor je huisdier kan zijn.
Pups en hun impulsieve nieuwsgierigheid
Alle honden kunnen impulsief en nieuwsgierig zijn, omdat ze hun zintuigen gebruiken om elke hoek van hun omgeving te verkennen. Pups zijn echter vaak heel nieuwsgierig naarmate ze de wereld om zich heen leren kennen.
Hoewel de puppy-tijd een mooie fase is in het leven van je huisdier, kan hun impulsiviteit op deze leeftijd een gezondheidsrisico vormen. Pups hebben de gewoonte om overal op te kauwen en hun neus te gebruiken om hun omgeving te verkennen.
Hoewel dit een deel van het opgroeien is, is het belangrijk om goed op hem te letten om ongelukken te voorkomen. Net als kleine kinderen zijn pups zich niet bewust van de gevaren om zich heen.
De tuin is als een pretpark voor zijn zintuigen en dit brengt een aantal gevaren met zich mee. Naast het in contact komen met tal van micro-organismen, kunnen huisdieren in je tuin ook giftige stoffen opnemen, zoals giftige planten of pesticiden.
Hoewel het afhankelijk is van de persoonlijkheid van elk dier (sommige zijn nieuwsgieriger dan anderen), zullen sommige honden deze impulsieve eigenschappen gedurende hun hele leven behouden. Dit geldt vooral voor rassen die meer de neiging hebben om op dingen te kauwen, zoals golden retrievers en labradors.
Elementen in de tuin waar je je hond bij weg moet houden
Over het algemeen zijn eigenaren thuis voorzichtig om giftige producten buiten het bereik van kinderen en huisdieren te houden. Ze nemen echter niet altijd de tijd om hetzelfde buiten hun huis te doen.
Hieronder staat een lijst met gevaarlijke elementen in je tuin waarbij voorzichtigheid geboden is.
- Landbouwchemicaliën, insecticiden, pesticiden, vallen met gif en mogelijk giftige chemicaliën.
- Planten voor slakken of slakken met metaldehyde.
- Citronella dat gebruikt wordt om muggen af te weren (kaarsen, wierook, spiralen, etc.)
- Giftige of irriterende planten voor huisdieren, zoals wijnstokken, narcissen, azalea’s, cactussen, hortensia’s, castors, tulpen, etc.
- Vallen voor vliegen of andere insecten die methomyl bevatten.
- Blauwgroene algen, die zich kunnen ontwikkelen in sierfonteinen.
- Producten voor het chemisch behandelen van zwembaden, meren of kunstmatige waterbronnen. Bewaar deze producten op een veilige plaats, uit de buurt van honden en kinderen.
- Grond met cacao, dit wordt meestal rondom planten geplaatst om mogelijke roofdieren af te weren.
- Giftige dieren, meestal in meer landelijke gebieden im sommige landen (slangen, schorpioenen, spinnen, etc.) Behandeling tegen plagen is noodzakelijk om gevaren voor je huisdieren in de tuin te voorkomen.
- Ornamenten of decoraties met kleine of breekbare stukken waarop je huisdier kan kauwen.
- Scherp of roestig tuingereedschap. Ieder gereedschap dat in de tuin wordt achtergelaten, kan je huisdier verwonden.
Tips voor een gezonde hond en een veilige tuin
- Het is noodzakelijk om te voorkomen dat er giftige of irriterende planten worden geplant. Op deze manier kun je het risico op vergiftiging van je huisdier aanzienlijk verminderen.
- Creëer een ruimte voor je huisdieren in je tuin. Als je je huisdieren vrij buiten wilt laten rond lopen zonder de tuin te beschadigen, dan moet je een ruimte voor hen maken.
- Om hen een ideale ruimte te bieden, kun je dit gebied voorbereiden met dingen die leuk zijn voor huisdieren, zoals hun favoriete speelgoed of zelfs een klein zwembad. Creëer een plek waar jij en je huisdier kunnen ontspannen.
Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.