De Australische vrouw die vleermuizen redt
Gelukkig zijn er altijd mensen die zich bewust zijn van dierenleed en onbaatzuchtig hun tijd en middelen besteden aan het helpen van degenen die ze het meest nodig hebben. Dit is ook het geval bij een vrouw die vleermuizen redt. Ze is er al in geslaagd om honderden van deze dieren te redden.
De vrouw die vleermuizen redt
Door het effect van verstedelijking hebben veel dieren moeite om daar te overleven, dan in het wild. Ze kunnen auto’s raken, vast komen te zitten in industriële gebouwen, of opgesloten raken in huizen.
Deze problemen treffen veel verschillende soorten:
- Vogels
- Vossen
- Wilde katten
Vleermuizen vormen daarop geen uitzondering. Gelukkig hebben vleermuizen de expertise en genegenheid van een vrouw wiens taak het is om voor hen te zorgen. Ze helpt hen te genezen totdat ze weer terug kunnen keren naar hun natuurlijke habitat.
Megan Church redt al meer dan 10 jaar vleermuizen in Australië. Na het doormaken van een moeilijke auto-immuunziekte, vond ze de kracht om te herstellen dankzij de vleermuizen. Zoals zovele anderen die dieren redden begon ze te zorgen voor verweesde nakomelingen van vleermuizen.
Al snel kwam men erachter dat ze wist hoe ze voor deze vliegende zoogdieren moest zorgen. Al snel werd ze dan ook, in de breedste zin van het woord, de vrouw die vleermuizen redt . Wanneer iemand een vleermuis in moeilijkheden vindt komt Megan Church en probeert ze de vleermuis te helpen.
In de jaren dat ze dit werk heeft gedaan, hebben mensen overal vleermuizen gevonden: verstrikt in takken, gevangen in schoorstenen…. Het is heel gewoon om vleermuizen te vinden die vast komen te zitten in hekken en prikkeldraad.
Megan blijft echter ook zorgen voor vleermuis-weesjes. Ze geeft ze flesjes, maakt ze schoon en beschermt ze net als hun moeders dat zouden doen. Verrassend genoeg voelen baby vleermuizen zich rustig als ze iets te bijten en te knuffelen hebben, dus ze maakt ook fopspenen voor ze en geeft ze pluche beestjes.
Het belang van vleermuizen in de natuur
De vrouw die vleermuizen redt woont in Australië, in een stad in de buurt van Sydney. In dit gebied behoren de meeste vleermuizen tot de bedreigde diersoort de grijze vliegende vos. Dit is de grootste vleermuizensoort in Australië.
Ondanks de slechte reputatie van vleermuizen leeft deze soort sober. Dit betekent dat ze alleen vruchten en bloemennectar eten. Daardoor spelen ze een grote rol in de verspreiding van zaden, naast het bestuiven van planten.
Deze vleermuizen kunnen lange afstanden afleggen van hun nest naar de plek waar ze voedsel vinden. Het zijn zuinige zoogdieren die de langste afstanden afleggen. Dit betekent dat ze essentieel zijn voor de gezondheid van tropische bossen.
Een toekomst voor vleermuizen
Megan Church weet dat haar doel is om gezonde dieren terug te brengen naar de natuur. Ze zorgt voor hen totdat ze weer in in goede gezondheid verkeren om vrij in het wild te kunnen overleven. Daarom zijn alle dieren die zij verzorgt er slechts tijdelijk.
Elke redding is voltooid wanneer het dier naar de natuur kan terugkeren. Sommige van deze vleermuizen hebben meer zorg nodig dan andere. Velen zijn gewoon moe of verward. Anderen zijn echter gewond geraakt en moeten enkele weken lang worden verzorgd.
Megan Church heeft een YouTube-kanaal, Megabattie, waar ze haar reddingen en haar successen bespreekt. Je kunt video’s zien hoe ze deze dieren vindt – baby’s die uit een fles drinken – en het allerbelangrijkste: weer gezond gemaakt worden om alleen te kunnen vliegen en terug te keren naar de natuur.
Hoe je dieren kunt helpen redden
Alle diersoorten hebben behoefte aan mensen die zich inzetten voor hun welzijn. Niet alle mensen leven in een omgeving waar je zulke exotische dieren kunt helpen, maar iedereen kan dieren helpen die het nodig hebben.
Als je vrije tijd en ervaring hebt, zijn dierenbeschermingsorganisaties altijd op zoek naar vrijwilligers. Sommigen helpen niet alleen met honden en katten. Er zijn ook opvangcentra gewijd aan boerderijdieren. Bovendien zijn er verenigingen die alleen gespecialiseerd zijn in knaagdieren.
Als je beperkte vrije tijd hebt zijn er ook nog vele andere manieren om reddingswerkers te helpen. Je kunt helpen met:
- Het leveren van voorraden.
- Geld doneren.
- Hen helpen bij het inzamelen van geld.
- Of zelfs iets eenvoudigs doen als hen helpen om dieren naar de dierenarts te brengen.
Maar zoals je in elke Megabattie-video ziet, moet je goed geïnformeerd zijn over de dieren voordat je ze aanraakt. Er zijn vleermuizen die gevaarlijk kunnen zijn. Zelfs zwerfkatten kunnen ziekten verspreiden. Je moet jezelf eerst beschermen als je dieren wilt redden.
De vrouw die vleermuizen redt woont in Australië en ze helpt deze kleine, vliegende zoogdieren al tien jaar lang. Ze is echter niet de enige die zich toelegt op het redden van dierenlevens. Er zijn ook organisaties en individuen uit de hele wereld die dieren in nood helpen.
Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.