Een puppy helpen om de hele nacht door te slapen
Geschreven en geverifieerd door biochemie Luz Eduviges Thomas-Romero
Een puppy helpen om de hele nacht door te slapen is misschien niet zo moeilijk als je je had voorgesteld. In veel opzichten lijkt het hebben van een puppy in huis op het hebben van een menselijke baby. Ze zijn knuffelig en leuk, hoewel ze ook af en toe een woedeaanval hebben.
Net als hun menselijke tegenhangers zijn honden overdag het meest actief. Zelfs als ze regelmatig dutjes doen, gaan ze ‘s nachts in een diepe, uitgebreide slaap.
Wat je kunt verwachten tijdens de eerste nacht van je puppy
De eerste nacht van je puppy thuis zal waarschijnlijk op een van de twee manieren gebeuren:
- Je puppy zal helemaal uitgeput zijn van de opwinding van de dag en onmiddellijk gaan slapen.
- Je puppy zal moeite hebben om zich te installeren. Verhuizen naar een nieuw huis met vreemden is een stressvolle gebeurtenis, zelfs als alles geweldig lijkt te gaan.
Vraag, voordat je je puppy thuisbrengt, zijn fokker, pleeggezin of opvangorganisatie om een speeltje, handdoek of klein dekentje dat bij het slapengaan naar de moeder of broers en zussen van je puppy ruikt, of naar zijn vorige thuis. Deze vertrouwde geuren zullen hem helpen (Engelse link) te ontspannen en zich te installeren.
Hoe jonger je puppy is, hoe minder waarschijnlijk het is dat hij in het begin de hele nacht zal kunnen doorslapen. Honden bevuilen hun slaapplaats niet graag. Daarom zal je puppy als hij ‘s nachts naar de wc moet, beginnen te janken en te huilen.
Als je ze hoort huilen, neem je ze mee naar buiten voor een wandeling, breng ze dan naar binnen en zet ze weer in hun bench. De meeste puppy’s slapen de hele nacht door als ze drie of vier maanden oud zijn, op dat moment zijn ze klaar voor een hondenbed.
Oefening, een van de beste manieren om je puppy te helpen de hele nacht door te slapen
Je hond een paar uur voor het slapengaan intensief laten bewegen is een bijna onfeilbare manier om je puppy te helpen de hele nacht door te slapen. Je moet echter weten dat als je het vlak voor het slapengaan doet, je puppy nog erg opgewonden zal zijn en moeite zal hebben om in slaap te vallen.
Zorg voor voldoende water maar niet te veel!
Als je hond veel water drinkt, laat dan een beetje water in de kom staan, maar niet de kom vol. Laat maar een klein beetje water in de kom staan en doe er wat ijsblokjes in. Op die manier kan je hond zichzelf afleiden door op de blokjes te kauwen en het ijs geeft hem genoeg water om gehydrateerd te blijven zonder zijn blaas te vullen.
Honger?
Je weet hoe ongemakkelijk het is om met een lege maag te gaan slapen. Je gaat liggen om te slapen, maar kunt niet in slaap vallen, en, niet veel later, zit je naar de koelkast te staren met je pup aan je zijde.
Zo kan ook een lege buik je hond wakker houden. Evalueer het maaltijdschema van je pup; het kan zijn dat je je huisdier niet genoeg te eten geeft, of niet vroeg genoeg. Let erop of je puppy beter slaapt met iets in zijn buik.
Laat een radio aan om je puppy te helpen de hele nacht door te slapen
Sommige honden kunnen gewoon niet tegen te veel stilte; stilte verhoogt hun angst. Laat de radio op een laag volume staan, bij voorkeur op een praatprogramma of weerkanaal, in plaats van muziek. Het geluid van stemmen kan je puppy troosten en helpen de nacht door te slapen.
Moet ik mijn puppy bij me in bed laten?
Als je puppy al zindelijk is en je geniet van knuffelen, dan volmondig ja. Is dit niet het geval, dan is het tijd om basisregels te stellen. Je moet je puppy trainen om rustig tijd te kunnen doorbrengen. Als een puppy begrijpt dat hij op een veilige plek is, dan zal hij de hele nacht comfortabel kunnen doorslapen.
Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.
- Cannas, S., Frank, D., Minero, M., Godbout, M., & Palestrini, C. (2010). Puppy behavior when left home alone: Changes during the first few months after adoption. Journal of Veterinary Behavior-Clinical Applications and Research, 5(2), 94–100.
- Guardini, G., Bowen, J., Mariti, C., Fatjó, J., Sighieri, C., & Gazzano, A. (2017). Influence of maternal care on behavioural development of domestic dogs (Canis familiaris) living in a home environment. Animal, 7(12), 93.
- Duxbury, M. M., Jackson, J. A., Line, S. W., & Anderson, R. K. (2003). Evaluation of association between retention in the home and attendance at puppy socialization classes. Javma-Journal of The American Veterinary Medical Association, 223(1), 61–66.
Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.