Canadees ziekenhuis laat huisdieren toe

Dit waargebeurde verhaal over een patiënt en zijn geliefde hond zal je ontroeren.
Canadees ziekenhuis laat huisdieren toe

Laatste update: 30 juli, 2018

Het is geen geheim dat de meeste ziekenhuizen geen huisdieren toelaten. Dit is uiteraard logisch omdat ze verschillende soorten bacteriën bij zich hebben die meestal gevaarlijk kunnen zijn voor sommige patiënten. Daarom kiest een ziekenhuis er eigenlijk altijd voor om geen huisdieren toe te laten.

Het Juravinski Hospital in Canada heeft echter onlangs een nieuwe maatregel ingesteld. Volgens deze maatregel mogen patiënten wekelijks niet alleen door hun familie worden bezocht, maar ook door hun huisdieren. Die zijn een belangrijk onderdeel van hun leven.

Dit is een echte revolutie wat betreft het belang van de band tussen huisdieren en hun eigenaren. De waarheid is echter dat de maatregel is ingevoerd na de dood van een jonge patiënt. De patiënt had nog maar een paar dagen te leven en vroeg of zijn hond mocht langskomen in het ziekenhuis. In feite wilde hij zijn laatste dagen doorbrengen met zijn geliefde huisdier.

Zijn beste vriend in het Canadese ziekenhuis

Hond in bed

Dit verhaal gaat over Zachary Noble, een Canadees van slechts 23 jaar. Hij werd gediagnosticeerd met de vreselijke Ziekte van Hodgkin. Deze ziekte zorgde ervoor dat hij lange tijd op de intensive care lag. Tijdens die periode werd hij vergezeld door al zijn dierbaren, behalve zijn teckel genaamd Chase.

De man had verschillende keren gesmeekt om gezelschap van zijn kleine vriend te mogen hebben tijdens zijn laatste dagen. Dus nam zijn tante, Donna Jenkins, hem stiekem mee om zijn hond te kunnen zien. Ze deed dit om te voorkomen dat de medewerkers de hond de toegang tot het ziekenhuis zouden weigeren.

Tot zijn eigen verrassing en die van anderen, begon de jonge Canadees zich veel beter te voelen. Hij voelde zich fysiek en mentaal beter. Ondanks zijn hevige pijn kon hij zelfs opstaan en zijn viervoetige vriend knuffelen en met hem spelen. Dit kwam waarschijnlijk doordat de goede invloed van zijn hond hem tijdelijk immuun maakte.

Hoewel Zachary Noble korte tijd later stierf, smeekte hij zijn tante om alles te doen wat ze kon om te zorgen dat andere patiënten ook het geluk konden ervaren van het tijd doorbrengen met hun huisdieren.

Zachary met kind en hond

Goed voorbeeld doet volgen

Na de enorme pijn die ze voelde na de dood van haar neef voerde Jenkins zijn laatste wens uit. Ze richtte een stichting op met de naam Zachary’s Paws for Healing. Deze stichting probeerde het ziekenhuis te overtuigen om huisdieren toe te laten om hun eigenaren te vergezellen die opgenomen waren.

Hoewel er eerst twijfels waren, accepteerde de directie het voorstel na enige bedenktijd. Sterker nog, ze implementeerden het als permanente therapie in sommige gedeeltes van het ziekenhuis.

Dit indrukwekkende feit is een oppepper voor veel patiënten die hun kleine vrienden bij zich willen hebben. Of om hen vaarwel te kunnen zeggen, of om hen simpelweg genoeg kracht te kunnen geven om goed te herstellen tijdens de periode die ze in bed moeten doorbrengen.

Knuffelen met je hond

Huisdieren en gezondheid

Hoewel wat in dit ziekenhuis plaatsvond zich heeft verspreid over de wereld, is de waarheid dat dit niet het eerste geval is waar dieren werden toegelaten in een ziekenhuis. Daarom moet het niet worden beschouwd als een unieke gebeurtenis.

In sommige ziekenhuizen in de Verenigde Staten wordt al jaren dierentherapie toegepast. Dit was bijvoorbeeld het geval met Mahe, een prachtige labrador retriever. Die vergezelde altijd haar jonge autistische eigenaar en hielp hem om zijn nervositeit te bestrijden en te voorkomen dat hij een paniekaanval kreeg.

Het blijkt dat sinds deze maatregel werd ingevoerd in het Juravinski Hospital, de gezondheid van de patienten flink vooruit is gegaan. Veel huisdieren, vooral honden, hebben de gave om te kunnen helpen bij het bestrijden van depressie bij mensen. Dit helpt heel erg, zeker als je ziek bent. 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.