Leer in dit artikel alles over dierlijke telepathie

Hoewel het misschien een sprookje lijkt, zijn de meningen verdeeld over telepathie bij dieren, vooral als er een goede band is tussen het baasje en het huisdier.
Leer in dit artikel alles over dierlijke telepathie

Laatste update: 30 april, 2020

Het is duidelijk dat de mens speciale banden vormt met de andere wezens die op deze planeet leven. Deze relatie kan op verschillende manieren worden gevormd, en er zijn zelfs enkele therapieën en methoden die helpen om deze banden te versterken. In dit artikel lees je alles over dierlijke telepathie.

Wat is dierlijke telepathie?

Telepathie is het vermogen om ideeën psychisch over te dragen tussen verschillende personen. Dit concept is ouder dan dat de meeste mensen denken. De oude beschavingen beweerden dat ze superieur contact hadden met andere wezens, door hun geesten en zielen.

In de huidige moderne maatschappij lijkt het concept van het vermogen van de mensen om te “luisteren” naar planten en dieren ongeloofwaardig, als een sprookje. Het is echter slechts een kwestie van een beetje oefenen en vooral van geloven.

Andere levende wezens – naast de mens – hebben het vermogen om zonder woorden met elkaar te communiceren. Ze kunnen ook sommige dingen herkennen die de mens niet kan zien.

Honden weten bijvoorbeeld dat hun baasjes thuis zijn niet alleen vanwege hun reukzin of gehoor, maar ook vanwege iets dat bekend staat als “dierlijke telepathie.” Men denkt dat dit gebeurt, omdat de baasjes “onbedoeld” communiceren dat ze op weg naar huis zijn.

Er zijn zelfs zeer interessante gevallen bekend. Bijvoorbeeld, een hond die naar de telefoon kijkt vlak voordat deze overgaat. Het dier kan ook nog anders reageren, afhankelijk van wie er belt. Ook kunnen we niet voorbijgaan aan het feit dat het gedrag van sommige honden verandert als hun baasjes honderden kilometers verderop een ongeluk krijgen.

Een hond kijkt verlangend uit het raam

Telepathische communicatie vindt plaats tussen mensen en dieren wanneer er een band tussen hen is, en genegenheid. Het probleem is dat mensen niet dezelfde gewoonte hebben om te communiceren, waardoor je niet kunt begrijpen wat er met je huisdier gebeurt of wat ze denken als je niet bij hen bent.

Dierlijke telepathie en het geheugen

Volgens onderzoek naar dierlijke telepathie gebeurt dit door “morfische velden” van een collectief geheugen, dat werkt tussen families of stammen. Als honden telepathisch kunnen reageren op hun baasjes, dan komt dat, omdat ze hun gevoelens of gedachten kunnen vastleggen, omdat ze zich een deel van de familie voelen.

Sommige mensen denken misschien dat het als fictie klinkt, omdat er geen wetenschappelijk bewijs is dat dit ondersteunt. Het is uitsluitend gebaseerd op literatuur of overtuigingen.

Veel inheemse volksstammen over de hele wereld hebben sinds de oudheid echter al gebruik gemaakt van dit soort communicatie tussen groeps- en familieleden. Dit was echter niet alleen het geval bij de mens, maar ook bij dieren.

Het begrijpen van het dierenrijk is ingewikkelder dan wat er in fictieve werken te zien is. Het is niet zoals in de film Dr. Dolittle, waar de hoofdpersoon met honden, katten, eenden en paarden kan praten. Ook al zijn er niet veel studies naar dit onderwerp gedaan, veel mensen zijn het erover eens dat het bestaat, maar dit vermogen is niet bij iedereen ontwikkeld.

Een meisje knuffelt haar kat

Communiceren via telepathie is een nauwkeurige afstemming, die plaatsvindt in ons eigen magnetisch veld. Het is een beetje zoals het aanzetten van een kanaal dat al lang uitgeschakeld is geweest, en er lijken problemen te zijn met de verbinding, een beetje zoals het aanzetten van een oude radio.

Hoe zouden mensen telepathie kunnen gebruiken?

Dieren denken, voelen, maken keuzes en beslissingen… maar mensen weten niet hoe ze hun gedachten moeten lezen. Als telepathie echt bestaat, hoe zou je het dan gebruiken?

Je zou bijvoorbeeld kunnen weten wanneer er iets ergs met je huisdier gebeurt, je zou kunnen anticiperen op bepaalde gebeurtenissen, en het zelfs kunnen gebruiken als aanvulling op een medische behandeling.

Het kan je ook helpen om delen van het gedrag van je huisdier te begrijpen. Je zou beter met je huisdier kunnen samenleven, hun training kunnen verbeteren en je huisdier beter leren kennen dan wie dan ook.

Iedereen heeft het vermogen om te “praten” door gebruik te maken van hun geest. Het is gewoon een kwestie van leren hoe, en het oefenen van het gebruik van telepathie. Als je van dieren houdt, kun je dierlijke telepathie gebruiken om contact met ze te maken en ze te geven wat ze nodig hebben.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.