Loubie, de hond die aan iedereen knuffels uitdeelt

Loubie, de hond die aan iedereen knuffels uitdeelt
Francisco María García

Geschreven en geverifieerd door advocaat Francisco María García.

Laatste update: 22 december, 2022

In de stad New York is er een lieve hond die knuffels geeft aan iedereen die hij tegenkomt. Toeristen en inwoners van de stad zijn daardoor verliefd geworden op ‘Louboutina’, de aanhankelijke golden retriever. ‘Loubie’ deelt liefde uit aan iedere vreemdeling die ze ontmoet.

Dit vriendelijke dier is genoemd naar schoenenontwerper Christian Louboutin. Loubie’s eigenaar, Cesar Fernandez Chavez, is een grote fan van de ontwerper. Chavez zegt dat ze nog nooit een wandeling hebben gemaakt zonder dat iemand om een knuffel vroeg. “Het is dus steeds een wandeling vol met knuffels, en iedereen zegt dat het hun dag blij maakt,” zegt hij.

Het begin van dit honden knuffel verhaal

Het begon allemaal op Valentijnsdag in 2014. Loubi begon de handen van haar baas vast te houden nadat de relatie van Chavez net op de klippen was gelopen. Hij vertelde dat de hond zijn handen vastpakte met haar poten. Daarna kruiste ze de poten achter hem alsof ze hem een knuffel gaf. En misschien klinkt het vreemd maar Loubie had nooit geleerd om knuffels te geven.

Hondenknuffels

Degenen van ons die zelf thuis een hond hebben kennen het heerlijke gevoel van een knuffel te krijgen van ons huisdier. Het is hartverwarmend, inspirerend en positief. Het wordt algemeen aangenomen dat het kloppen op een hondenrug een goede manier is om met stress om te gaan. Daardoor kunnen we ons ontspannen en onze zorgen vergeten.

Het is nog troostrijker om een hondenknuffel zomaar te krijgen, zonder reden. Er zijn honden zoals Loubie die dat begrijpen. Deze honden knuffelen hun eigenaar regelmatig om trouw, bewondering en aanhankelijkheid te tonen.

Knuffels van eigenaren

Honden zijn van mening dat een knuffel dominant gedrag van hun eigenaar vertoont. Het maakt niet uit wat je bedoelingen zijn als je ze knuffelt, honden koppelen dat aan het feit dat de eigenaar zijn macht over hen toont.

Het is wonderlijk dat dezelfde  hond kan leren om knuffels alleen van één persoon te accepteren. Ze kunnen anders reageren op andere mensen van hetzelfde gezin. Het is een duidelijk teken dat je hond het niet waardeert als hij geknuffeld wordt als hij gespannen wordt of zijn hoofd omlaag houdt.

Sommige honden kunnen knuffels goed verdragen en vinden het niet erg om ze te krijgen. Anderen voelen zich bedreigd of worden bang. Er zijn ook dieren die het niet toestaan dat je ze knuffelt. Sommigen verdedigen zichzelf door te grommen of ze proberen je zelfs te bijten.

Je hond knuffelen

Het knuffelen of aaien van een hond kan misschien een eenvoudig gebaar lijken, maar mensen doen het zelden op de juiste manier. Je hond kan dan soms op een onverwachte manier reageren. Om te voorkomen dat dit gebeurt moet je altijd de eigenaar om toestemming vragen voordat je hun hond aait. Er zijn allerlei manieren om een hond te aaien, en elk dier zal verschillend reageren op verschillende toenaderingen.

Honden geven er de voorkeur aan om op hun borst of schouders geaaid te woorden. De meest negatieve reacties vinden plaats als mensen hun snuit of gezicht aanraken. Het is ook geen goed idee om aan hun poten te komen.

Aaitolerantie

Honden zijn heel tolerante dieren. Het is dus voor hen niet gemakkelijk om uitdrukking te geven aan hun onbehagen als ze het niet fijn vinden hoe je hen aait. Misschien besef je het niet eens. Meestal zal een hond gewoon stil blijven en helemaal niet reageren. Als je bemerkt dat een hond stil blijft of zijn staart laat zakken wil hij waarschijnlijk dat je ermee ophoudt.

Eén trucje dat altijd werkt is om op een vriendelijke en liefhebbende manier tegen je hond te praten. Op deze wijze zal het dier meer laten merken wat hij ervan vindt. Misschien gaat hij wel voor je op de grond liggen. Als hij zijn staart wappert of op zijn rug gaat liggen met zijn poten omhoog, dan vindt hij het fijn dat je hem aait.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.