Het leven van een zwerfhond gefilmd met een GoPro
Wij houden wel van wat onderzoek over dieren. Ook al betreft de uitgelichte studie van vandaag weinig goeds, dit zal je wel in staat stellen om de aandacht de vestigen op wat verlating betekent. Ook zal het je laten zien hoe een zwerfhond zich voelt wanneer hij een leven moeten leiden waar hij helemaal niet op aangepast is. Dit allemaal dankzij een GoPro camera.
India is een erg arm land. Wanneer wij aan dit land denken, komen er rauwe beelden van kinderen en mensen die sterven van de honger in ons op. Zoals echter vaak het geval is in dit soort scenario’s, zijn er ook nog andere slachtoffers waar bijna nooit over gepraat wordt: de dieren.
Vanwege de bar en boze situatie in India, hebben veel mensen daar hun dieren achtergelaten. Als ze al geen eten voor zichzelf kunnen veroorloven, hoe kunnen ze dan hun huisdieren voeren? Dat is onmogelijk! Jammer maar helaas.
Een zwerfhond vertelt een verhaal
Men zegt wel eens “een foto zegt meer dan 1.000 woorden.” Ook al kunnen honden niet spreken, een GoPro camera bleek genoeg om het verhaal van deze zwerfhond te vertellen. Dit vertelt ons al meer dan dat we eigenlijk wilden weten.
Voor degenen die nog niet bekend zijn met de GoPro camera: dit is een kleine camera die vastgemaakt kan worden aan je hoofd of een ander lichaamsdeel. Daarbij kun je er ook nog panoramafoto’s mee maken. Dit zijn langwerpige foto’s waarmee je een breder beeld kunt vastleggen dan op een standaardfoto. Dit was ook één van de redenen om de GoPro camera bij dit onderzoek te gebruiken.
Een Indiase organisatie genaamd World for All die opkomt voor weerloze dieren, voerde deze studie uit. In Bombay, ook wel Mumbai genoemd, lopen ruim 250.000 zwerfhonden rond. Dat getal is echt té groot voor woorden! De bedoeling van dit project was dan ook om mensen hierop te wijzen en aan te sporen om zwerfdieren te adopteren.
Waarom een GoPro?
Het idee was om een GoPro aan een zwerfhond vast te binden om er achter te komen hoe het leven van zo’n zwerfhond uit India er uit ziet. De video is hartverscheurend. Er is geen andere manier om het te omschrijven.
In de beelden zie je duidelijk dat de hond probeert een rustig plekje te vinden in de vervuilde straten. Ook al kan een hond niet spreken, er is geen enkele dialoog nodig om dit te begrijpen. Tijdens zijn zoektocht komt hij allerlei obstakels tegen op zijn pad.
Onderweg vindt hij voedselresten die in kleine gaten en scheuren in de wegen valt, waardoor hij het niet kan opeten. Ook zie je mensen die emmers met water naar hem gooien, of zatlappen die hem lokken om hem vervolgens een klap te verkopen. En uiteraard zijn er ook nog boze autochauffeurs die hem maar al te graag omver willen rijden.
Hier kun je de video bekijken, maar we waarschuwen je op voorhand dat de beelden als schokkend kunnen worden ervaren.
Een zwerfhond adopteren
India is niet het enige land dat een grote hoeveelheid zwerfhonden heeft. Helaas is dit wereldwijd een veelvoorkomende vorm van ellende. Dat is waarom adoptie zo ontzettend belangrijk is.
Jammer genoeg is het geval van de hond in de video niets unieks. Veel verlaten dieren krijgen de kans niet om te klagen over hun pech na uit huis te zijn gezet. Zij zitten vast in een wereld die overloopt van levensbedreigende gevaren. Niet alleen kan dit in hun dood eindigen, maar ook tot constante honger.
Gevaren voor een zwerfhond
Velen sterven aan uitdroging of hongersnood, en anderen zijn slachtoffer van mishandeling door gewetenloze mensen die niet zullen aarzelen om een dier te kwellen.
We hebben in het verleden al verhalen gedeeld met jullie over dieren die in teerputten zijn gegooid. Zo kwamen ze onder de plakkende troep te zitten of liepen ze ziektes op zonder behandeld te worden hiervoor. Dus moesten ze niet enkel lijden onder de wreedheid van hun baasjes die hun verlieten, maar moesten ze ook nog eens het sadisme van anderen ondergaan.
Denk jij er nog over na om te adopteren? Hak de knoop door: doe het nu!
Bron van de uitgelichte foto: http://www.actitudfem.com/
Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.