Logo image
Logo image

De man die al meer dan 735 zwerfhonden adopteerde

3 minuten
De man die al meer dan 735 zwerfhonden adopteerde
Laatste update: 30 juni, 2018

Het probleem van zwerfhonden is echt een pandemie. Veel landen (vooral ontwikkelingslanden) weten niet hoe ze de situatie van duizenden verlaten dieren elk jaar moeten oplossen. Er zijn voorbeelden zoals die van deze man die al 735 zwerfhonden adopteerde. Het zijn deze mensen die ons hoop geven. Misschien zullen mensen op een gegeven moment beseffen dat honden wezens zijn die liefde, voedsel en onderdak nodig hebben.

De man die 735 zwerfhonden adopteerde

Rakesh Shukla woont op een boerderij van 1,5 hectare in de buurt van de stad Bangalore, in de Indiase deelstaat Karnataka. Hij zag altijd zwerfhonden langs zijn huis lopen. Maar hij bleef niet werkeloos toekijken. Hij ging namelijk zwerfhonden adopteren! De eerste die hij opnam, was golden retriever pup van ongeveer 6 weken oud die hij op straat had gevonden. Dat was in 2009 en sindsdien heeft hij elke straathond die hij vond geadopteerd.

De laatste telling liet een opvallend feit zien. Hij heeft al niet minder dan 735 harige vrienden opgenomen, die onvoorwaardelijk van hem houden en hem dat laten zien door met hun staarten te kwispelen, te springen of zijn hand te likken. De man loopt rond zijn boerderij en aait hen, knuffelt hen of geeft bemoedigende klopjes.

De dieren zijn van alle soorten, leeftijden en grootte. Maar hoewel de meesten zwerfhonden zijn, zitten er ook rashonden tussen. Hij heeft bijvoorbeeld een Beagle, een Deense dog, een rottweiler, een golden retriever, een labrador, en een sint Bernard. De laatste honden die hij heeft geadopteerd zijn 22 honden met een stamboom waarvan de eigenaar onlangs is overleden.

Volgens Shukla, ‘de vader van honden’, is hij de laatste hoop voor deze dieren. Velen zijn ziek of oud en niemand wil ze adopteren. Hij beschouwt zichzelf als de vader van al die ‘baby’s’, en zo noemt hij ze ook.

Some figure

De boerderij van Rakesh waar hij zwerfhonden adopteerde

De boerderij heeft 10 mensen in dienst die verantwoordelijk zijn voor het voeren, schoonmaken, uitwerpselen opruimen enzovoort. Sinds 2012 krijgt Rakesh hulp van dierenartsen en trainers. Elke dag consumeren de dieren 200 kilo kip en 200 kilo rijst. Daarnaast wordt er veel geld uitgegeven aan medicijnen en speciale behandelingen.

De man zorgt voor het grootste deel van de uitgaven (ongeveer 800 euro per maand). De rest wordt bijeengebracht door donaties. Hoewel hij problemen heeft gehad met buren en mensen van dierenrechtenorganisaties, zegt hij dat de enige manier waarop hij zich van hen zal laten scheiden, is als hij komt te overlijden.

Vijf vrouwen zorgen voor meer dan 1.000 zwerfhonden

Dacht je dat het verhaal van Rakesh het enige was over een ‘normaal’ mens die veel zwerfhonden adopteerde? Nou nee. We hebben het verhaal ontdekt over een groep van vijf oudere vrouwen in China die voor ongeveer  1.300 honden zorgen.

De opvang begon in 2009 dankzij een vrouw, Ha Wenjin. Ze adopteerde verschillende zwerfhonden die in de buurt van haar huis leefden. Naarmate de tijd verstreek en ze meer honden opnam, moest ze haar werk opgeven. Ze verkocht haar huis, de auto en zelfs haar sieraden om de harige viervoeters te kunnen voeden.

Deze dame kreeg hulp van vier oudere vrouwen uit de buurt die haar kenden in de provincie Shaanxi. Elke ochtend staan ​​ze om 4 uur ‘s morgens op om de honden en katten te voeden waar ze voor zorgen. Zonder de hulp van deze vrouwen zouden ze ongetwijfeld sterven door honger, kou, ziekte of om het leven komen in het verkeer.

Regeringsfunctionarissen klaagden bij Ha Wenjin over het land waar ze het asiel had gebouwd. Ze dreigden zelfs om de opvang te sluiten. Om die reden moesten ze met hun meer dan 1.000 honden verhuizen naar een gebied ver uit de buurt, in de stad Houyu. Daarvoor huurden ze vier bussen waarmee ze alle dieren naar hun nieuwe huis brachten! 

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.