Meisje kan weer lopen dankzij haar hond George

Meisje kan weer lopen dankzij haar hond George
Francisco María García

Geschreven en geverifieerd door advocaat Francisco María García.

Laatste update: 21 december, 2022

Een meisje met beperkte mobiliteit kan weer lopen dankzij haar beste maatje, haar hond George. Sommige verhalen raken ons gewoon, en dit is er zo eentje. Het meisje leerde weer te lopen en herwon haar glimlach met de hulp van haar Deense dog.

Het meisje heet Bella en haar hond heet George. Bella lijdt aan het Syndroom van Morquio. Door deze ziekte kon ze alleen bewegen met krukken of een rolstoel. Ze kon bijna niets alleen en was afhankelijk van anderen. Maar toen ontmoette ze George, een Deense dog die werd toegewezen door het Service Dog Project. Met haar nieuwe vriend zou het leven van het meisje een nieuwe positieve wending nemen.

Bella kan weer lopen dankzij de lieve hond George

Bella kon door haar ziekte niet lopen. Haar ziekte veroorzaakt abnormale botontwikkeling, een klokvormige thorax, een korte gestalte en X-benen. Artsen raadden haar aan om krukken of een rolstoel te gebruiken. Maar Bella kan weer lopen nu, en dat dankzij George. Ze heeft geen krukken of een rolstoel meer nodig! Bella vertelde dat ze nu op George kan vertrouwen.

Rachel Burton, de moeder van het meisje, bevestigde dit. Ze zei dat ze met George veel sterker en actiever is geworden. George is een heel rustige hond, die naast Bella loopt en doet wat ze zegt.

Leuk feitje: De Deense dog is één van de vijf honden die een prijs zullen ontvangen omdat ze het leven van hun baasjes en de mensen in hun gemeenschap aanzienlijk hebben beïnvloed.

Het geleidelijke herstel van Bella

Bella gebruikt haar krukken niet meer en kan weer lopen, haast zelfstandig. Ze kan naar school, terug naar huis, winkelen in het winkelcentrum, enzovoort. Haar gemoedstoestand en persoonlijkheid zijn sterk veranderd nu ze de onafhankelijkheid en vreugde heeft die ze zo nodig had.

Hulphonden

Hulphonden worden getraind om mensen met een lichamelijke beperking of mobiliteitsproblemen te helpen, zoals rolstoelpatiënten.

Enkele dingen die ze doen zijn zorgen voor balans en stabiliteit, rolstoelen voorttrekken, kleine trolleys duwen en voorwerpen ophalen. Een hulphond kan zelfs worden getraind om deuren te openen en lichtschakelaars te gebruiken.

Met deze hulp hebben ze vaak een enorme impact op het leven van hun eigenaar. Hulphonden dragen meestal een soort vest, zodat er een soort harnas aan kan worden bevestigd met een handvat. Als de hond loopt, houdt de persoon het handvat vast en biedt de hond hulp en evenwicht.

Grotere honden leren om rolstoelen d.m.v. een speciaal harnas voort te duwen. Meestal is dat voor korte, rechte stukken, zoals een oversteekplaats. De persoon kan dan zijn of haar rolstoel met minder inspanning bedienen. Maar in bepaalde landen is dit nog verboden.

Een andere vorm van hulp is hulp bij het lopen. Mensen met de ziekte van Parkinson en multiple sclerose vertrouwen bijvoorbeeld op deze ondersteuning. De honden dragen niet het volle gewicht van de persoon, maar ze helpen wel om de persoon te begeleiden terwijl hij probeert te stappen en zorgen daarnaast voor evenwicht. Zij gebruiken een techniek waarbij ze het gewicht van hun baasje omzetten in extra kracht. Hulphonden dienen ook mensen die niet in staat zijn om in een rechte lijn te lopen te helpen.

Bron van het de uitgelichte afbeelding: www.primeraedicion.com.ar


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


  • Kilde til hovedbilde: www.primeraedicion.com.ar


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.