Wanneer, hoe en waarom hondenluiers gebruiken?

Hondenluiers zijn heel handig voor jonge honden, loopse teefjes, honden die vanaf het middel verlamd zijn en oudere honden met incontinentie.
 

Om één of andere reden kunnen er momenten zijn in het leven van je huisdier waarop ze hondenluiers moeten dragen. Wanneer dat moment eraan komt, raak dan niet in paniek. Het is immers iets natuurlijk. Dit kan soms de enige oplossing zijn. Je moet altijd alles in het werk stellen om het jouw huisdier zo comfortabel mogelijk te maken.

Hoe komt het dat jouw hond hondenluiers moet gebruiken?

Wanneer heeft een hond een luier nodig

Dit soort producten kunnen wegens meerdere redenen noodzakelijk zijn. De meestvoorkomende oorzaken zijn:

  • Incontinentie kan je huisdier om allerlei redenen treffen. Voorbeelden zijn infecties van de urinewegen, diabetes of blaasproblemen. Deze oorzaken zullen vereisen dat je huisdier toch minstens binnenshuis hondenluiers draagt. Soms kunnen dierenartsen het probleem oplossen met een chirurgische ingreep of medicatie. Dat is echter niet altijd het geval. Dit geldt vooral als het een kwestie van leeftijd is.
  • Loopse teefjes produceren afscheidingen die jouw vloer en meubels kunnen aantasten. Tijdens deze periode kunnen hondenluiers dus heel handig zijn.
  • Wanneer een puppy leert om buiten te plassen, dan is het gebruik van hondenluiers een goede keuze om je meubels te beschermen. Je mag echter in geen geval hun training verwaarlozen. De luiers zijn immers alleen maar een kortetermijnoplossing.
  • Als je hond vanaf het middel verlamd is, dan zal hij niet in staat zijn om zijn sluitspier te beheersen. Hij zal dus voor de rest van zijn leven hondenluiers moeten gebruiken.
 

Hoe gebruik je luiers voor honden?

Hoe gebruik je hondenluiers

Net als bij luiers voor baby’s kan je wegwerpluiers of stoffen luiers voor honden vinden. De laatste soort hondenluiers is minder schadelijk voor het milieu. Je moet ze natuurlijk ook voortdurend wassen waarbij je dan wel weer water verspilt.

Wanneer je hondenluiers gebruikt, dan is het handig om de volgende dingen te weten: